Doğru Kedi Maması Nasıl Seçilir?

Doğru Kedi Maması Seçimi

1. Kediler, keyiflerine düşkün canlılardır.
Bu nedenle neyi seveceklerine ve neyi yiyeceklerine karar veren, siz öyle olduğunuzu düşünseniz de siz değilsinizdir. Kedilerin damak tadı, tıpkı insanlarda olduğu gibi kendilerine hastır. Bu sebeple kedi maması seçilirken son derece dikkatli olmalı ve sevimli minik dostunuzu iyi tanımalısınız.

2. Kedi maması seçilirken dikkat edilmesi gereken hususlardan öne çıkanlar arasında içerik en önemli olanlardan birisidir. Kediler hassas bir bünyeye sahiptir, bu sebepten dolayı onlar için en sağlıklı kedi maması seçmek, en yakın dostları olan sahiplerine kalıyor.

3. Kedi maması seçerken; kedinizin yaşına, türüne, tüylerine ve kiloya dikkat etmelisiniz. Bu faktörlere dikkat edilerek kedi maması seçmek, kedinizin sağlığı açasından son derece önemlidir. Unutmamalı ki; sağlıklı kedi mutlu kedidir. Mutlu kediler de sahip olduğu mutluluğu sahiplerine yansıtırlar.

4. Kedi maması seçerken yağ oranına mutlaka dikkat edilmelidir. Kediler, obezite hastalığına eğilimi olan canlılardır. Bu sebeple yağ oranı mutlaka kontrol edilmelidir. Her ne kadar kedi dostlarımızın gün içerisindeki enerji ihtiyacının karşılanmasını yağlar sağlasa da, kedi maması seçerken yağ oranının %15 civarında olmasına dikkat edilmelidir.

Kediler Tahıl Tüketmemelidir!

Bazı kedi maması içeriklerinde tahıl yer almaktadır. Ancak kediler kesinlikle tahıl tüketmemelidir. Bunun sebebi; tahılın kedilerde, ilerleyen süre zarfı içerisinde böbrek hastalıklarına yol açmasıdır. Bu sebepten ötürü kediler tahıl içerikli kedi maması ürünlerinden uzak durmalıdır.

Kedi maması içeriğindeki mineraller de yine kedi maması satın alınırken mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylardan bir tanesidir. Sodyum ve magnezyum gibi minerallerin kedi maması içeriğinde %1’den fazla olması, kedi dostlarımızın pek çok hastalığa yakalanmasına yol açabilir.

Kediniz için en uygun mamayı seçmek için petyuvasi.com'u ziyaret edin! 😽

Etiketler: kedi maması, kedi maması seçimi, pet yuvası, petyuvası
Temmuz 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR