Köpeklerin Yememesi Gereken 10 Gıda

köpek maması

Köpeklerin Yememesi Gereken 10 Gıda

 

Köpeğinizi beslerken zararlarından haberiniz olmadan bazı yiyecekleri yemesine izin veriyor olabilirsiniz. Ama dostunuzun sağlığı için beslenmesine bu yiyecekleri dahil etmemeye özen göstermelisiniz.

Peki hangi yiyecekler zararlı?

1) Soğan ve sarımsak: Soğan ve sarımsak, köpekler için oldukça sağlıksızdır. Bunun sebebi olarak ise, kan hücrelerini parçalayan bir maddeyi barındırmaları gösterilmektedir.

2) Şeftali ve Erik: Şeftali ve erik gibi çekirdeği büyük olan meyveler, köpekler için zararlıdır. Köpekler, yedikleri meyvenin çekirdeğini çıkarmayacağı için tamamını yemeyi tercih ederler. Köpeklere verdiği zararın asıl sebebi, bağırsaklarda tıkanma yapması olarak bilinmektedir.

3) Hamur: Hamur, pişmeden önce içerisinde barındırdığı maya sayesinde köpekler için tehlikeli oluyor. Çünkü; Hamurun içerisinde bulunan maya hücreleri, köpeğin midesinde çoğalıyor. Bu yüzden midede gaz birikmesine neden oluyor. 

4) Üzüm: Köpekler için tehlike arz eden gıdalardan biri ise, üzüm oluyor. Üzüm, içinde bulundurduğu maddeler yüzünden köpeklerin karaciğerine zarar verirken aynı zamanda böbrek yetmezliği de oluşturuyor. 

5) Alkol: Alkol, insana verdiği zararın yanı sıra köpekleri de oldukça etkiliyor. Bu etkileme uzun sürede değil, kısa sürede de etkisini gösteriyor. Köpekler herhangi sebepten dolayı yanlışlıkla alkol tüketirse; Sindirim sistemi, sinir sistemi, solunum sıkıntısı, koma, kusma, ishal gibi birçok sebepten sıkıntı yaşayabilirler.

6) Şeker: Şekerin yapısında bulunan Ksilitol, köpeklerin insülin direncini önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu yüzden bir köpeğin kesinlikle şeker ve sakız tüketmemesi gereklidir.

7) Kahve: içerisinde barındırdığı kafein nedeniyle köpeklerin vücuduna çok büyük zararlar vermektedir. Bu zararlardan bazıları; Kusma, ishal, nefes problemleri, susuzluk, sık idrara çıkma, kalp ritim bozukluğu ve titremedir.

8) Çikolata: Köpeğinizin sağlık problemleri yaşamamasını, hatta ölmemesini istiyorsanız köpeğinizin yememesi gereken gıdaların en başına çikolatayı koymanız büyük önem arz etmektedir.

9) Avokado: Avokadonun içerisinde Persin maddesi oluğu için köpekler açısından direkt olarak zehirdir. Bir köpeğin avokado ve diğer Persin içeren maddeleri tüketmesi birçok sıkıntıyı beraberinde getirecektir.

10) Köpekler fazla tuz veya tuzlu gıda tükettiği zaman aşırı derecede susamaktadırlar. Tuz tüketimi köpeklerin sodyum zehirlenmesi geçirmesine de neden olabilmektedir. Eğer bir köpek farkedilmeden de olsa tuz veya tuzlu gıda tükettiyse onun göreceği zararı en aza indirmek için, çokça su içmesi gerekmektedir.

Eğer köpeğinizi ödüllendirmek istiyorsanız köpeğinizin çok seveceği köpek ödülleri ve köpek mamalarını petyuvasi.com'da bulabilirsiniz


 

Etiketler: köpek maması, köpek yemekleri, köpeklerin yememesi gereken gıdalar
Ağustos 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR