JBL ARTEMİOKİD SET
JBL ARTEMİOKİD SET

JBL ARTEMİOKİD SET

Marka : JBL

JBL ArtemioKid

Çocuklar için karides hazır karışım seti

Hazır karışım özel tuz ve Artemya yumurtalarından oluşur.Larvalar 24 – 48 saat sonra yumurtadan çıkar.Hazır karışım 7 – 8 litre su içindir.Çocuklar için kullanımı kolay karides yetiştirme karışımı.
Yumurtadan çıktıktan sonra JBL ArtemioFluid ile beslenmelidir. İçeriği: 230gr (Artemya yumurtaları / tuz karışımı).

*** Kendi ilkel kurbağa karideslerinizi yetiştirin! ***

JBL Artemio Kid 7-8 litre su içinde kendi ilkel kurbağa karideslerinizi (artemia) yetiştirebilmeniz için özel tuz ve yumurtadan oluşan hazır bir karışımdır.

Yapmanız gerekenler
Uygun bir akvaryumun içine 7-8 litre kadar ılık musluk suyu doldurunuz. Yumurta karışımını suyun içine dökünüz, hafifçe karıştırınız ve yumurtalar açılana kadar bekleyiniz.Yumurtalar en iyi şekilde ışık gelen bir pencerenin yanında ya da aynı aydınlıkta ve sıcaklıkta olan bir yerde de açılabilir. 24-48 saat arasında minik karides yumurtaları açılır ve suyun içinde ufak, hareket eden noktalar görürsünüz. Boş yumurta kabukları suyun üzerine çıkar. Karidesleriniz yumurtadan çıktıktan 3 gün sonra uygun besine ihtiyaç duyarlar. Bu besini en yakın pet shopda JBL ArtemioFluid adıyla bulabilirsiniz.
Eğer küçük ve uygun bir akvaryumunuz yoksa ilkel karideslerinizi, büyük bir kavanoz gibi, camdan bir kabın içinde yapabilirsiniz. Kabın en az iki litre su alması gereklidir. Kullanımdan önce kabı iyice suyla temizlemeniz gereklidir. Bir litre su için bir kapak dolusu ArtemioKid tuz ve yumurta karışımı atınız, suya atınız ve hafifiçe karıştırınız. Sonra yukarıda bahsedilen talimatları uygulayabilirsiniz.

Dikkate alınması gereken diğer noktalar:
İlkel karidesler için en iyi yerler:
En iyi yer, içinde ilkel karides bulunan akvaryumu ya da cam kabı yerleştirebileceğiniz sıcak ve ışık alan bir alandır; cam kenarı gibi. Tam güneş alan bir pencere kenarı olmamalıdır. Kuzeye bakan bir pencere uygun olacaktır.
Karideslerinizi nasıl besleyeceksiniz:
Tuz ve yumurta karışımı, ilkel karideslerin 3 gün oyunca beslenebilmesi için yeterli besin miktarına sahiptir. Bu süre içinde karidesleri beslemeniz gerekmez. Sonradan ilkel karidesler beslenmek için minik alglara ihtiyaç duyarlar. Bu besini size en yakın pet shopda JBL ArtemioFluid adıyla bulabilirsiniz.
Şunu unutmayınız: Yaklaşık 8 litre olan bir akvaryum için, ilk hafta, iki günde bir suya bir damla besin damlatınız. Karidesleriniz bir kavanozun içindeyse, bir damla besin 4-5 gün yetecektir. İkinci hafta, karidesleriniz biraz daha büyüyünce besin miktarını bir damla daha artırabilirsiniz.
Damlattığınız besin suyu bulanıklaştırır ve yeşilimsi bir renge döndürür. Küçük karidesler suyu “yiyerek temizledikten sonra” bir ya da iki damla damlatabilirsiniz. İki ya da üç hafta sonra karidesleriniz tam boyutlarına ulaşırlar ve yaklaşık bir buçuk sanitm boyutunda olurlar.

UYARI: Asla gerekenden fazla besin vermeyiniz! Bu suyu kirletir ve karidesler yaşayamaz. Günde birkaç kez suyu dikkatli bir şekilde karıştırınız. Bu dibe çöken kalıntıların su yüzeyine çıkmasını ve suya oksijenin karışmasını sağlar.

İlkel karidesleriniz için gereken su:
Farkettiğiniz üzere karidesler yaşamak için tuzlu suya ihtiyaç duyarlar. Tuzlu su olmadan yaşayamazlar. Ama çok fazla tuz onlara zarar verir. Bu yüzden ilk koyduğunuz günkü su seviyesini belirleyebilmeniz için akvaryumunuzun ya da cam kabınızın dışına, su seviyesinin bulunduğu noktayı bir bant yardımıyla işaretleyiniz. Böylece su eklemek istediğiniz de ne kadar eklemeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.
Su zamanla buharlaşır ve uçar.Bantın bulunduğu seviyeye kadar düzenli olarak musluk suyuyla doldurmanız gereklidir. Yalnızca saf su buharlaşıp uçtuğu için, geride kalan su içindeki tuz miktarı fazlalaşır. Düzenli olarak musluk suyuyla doldurursanız, su miktarı aalır ve normal seviyelere döner.
Her 2-3 haftada bir karideslerine temiz su sağlayınız. Bunun için, temiz bir kabın içine ya da ikinci bir cam kaba tuzlu su hazırlayınız. Özel tuzu pet shoplardan JBL ArtemioSal adıyla temin edebilirsiniz. Akvaryumunuzda ya da cam kabınızda bulunan musluk suyu miktarının yarısı gereklidir. ArtemioKid kutusundan bir litre su için bir kapak dolusu tuz atınız. Suyu iyice karıştırınız ve 2 gün bekleyiniz. Sonra temiz bir kap ya da hortum yardımıyla karideslerinizin buluduğu suyun yarısını alınız. Karideslerinizin kaçmaması için dikkat ediniz! Sonra akvaryumunuza ya da cam kabınıza yeni karıştırılmış suyu katınız.
Karideslerin Gözlemlenmesi: Karidesler ilginç yaratıklardır. Bu yaratıkları en iyi şekilde küçük bir miktar suyun içinde büyüteç ile gözlemleyebilirsiniz. Bunun için küçük beyaz bir tabak kullanabilirsiniz. Elbette tabağın tamamıyla temiz olması temiz olması ve üzerinde yemek kalıntısı bulunmaması gereklidir. Karidesinizin bulunduğu sudan az bir miktar alarak tabağa koyunuz, sonra da içine birkaç tane karides koyunuz. Böylece nasıl yüzdükleriniz, kaç bacakları olduğunu vb. rahatça gözlemleyebilirsiniz.

 

DetailBlock
  • 99₺ ve üzeri

    Kargo Ücretsiz!

  • Kredi Kartına

    9 Taksit

  • %100

    Orijinal Ürün

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR