Crystalpro Carbonete Plus 125 ml

Crystalpro Carbonete Plus 125 ml

Marka : Crystalpro
Fiyat : ₺33,32
​Crystalpro Carbonete Plus 125 ml

Carbonate plus:
Resif, marine ve tatlı su akvaryumlarında kh ve ph ı istenilen seviyeye getirir. Resif akvaryumları için 9-12 kh ve 8-8,5 ph, cichlid akvaryumları için 10-14 kh ve 8-9,5 ph tavsiye edilir. Kh ve ph ın dengeli kalabilmesi için resif akvaryumlarında reef basis minerals, cichlid akvaryumlarında liquid mineral salt ile birlikte kullanabilirsiniz. Bu katkıyı akvaryuma diğer katkılarla aynı anda dökmeyiniz.

Teknik Bilgi:
Karbonat sertliği olarak tanımlanabilen kh değeri sudaki çözünmüş halde bulunan karbonat iyonlarının miktarını ifade eder. Karbonat iyonları sert gövdeli mercanların iskelet yapısı için kalsiyum kadar gereklidir. Suyun havayla teması ile karbondioksitin suda çözünmesi sonucu karbonat iyonları doğal yolla oluşurlar. Ancak yoğun mercan akvaryumlarında doğal oluşum yeterli gelmez. Sudaki kh seviyesi azalır ve mercanlar sert gövdelerini oluşturamaz duruma gelirler. Gövdelerde incelme ve kırılmalar olur.

Benzer şekilde sert su balıkları olan cichlid akvaryumlarında doğal koşullara uygun su değerleri sağlanmalıdır. 10-14 kh ve 8-9,5 ph değerleri balıkların sağlığı ve üremesi için uygun koşullardır. Bunun için kh ve ph ı aynı anda yükselten carbonate plus düzenli kullanım ile su değerlerini uygun seviyeye getirir.

İçeriğindeki yoğun karbonat ve hidroksit molekülleri suyla temas ettiğinde hızla çözünür ve suyun kh ve ph ını çok hızlı yükseltmeye başlarlar. Bazı canlılar için anlık 0,3 ph veya kh lık değişim bile zarar verebilir. O nedenle hassas canlıların olduğu akvaryumlarda şişedeki sıvının önce ayrı bir kap içerisinde saf su ile 3 kat seyreltilip daha sonra akvaryuma damlama yöntemiyle yada dozaj pompası yardımıyla verilmesi daha sağlıklı olur. Kh, ph yükselme hızı saatte 0,2 dereceyi geçmemelidir.

Kullanım Şekli:
100 lt akvaryuma günlük 2 ml eklediğinizde alkaniteyi 0,2 dkh yükseltir. Haftalık ölçümlerle ihtiyaç duyulan dozu tespit ediniz. Günlük 1 dkh dan fazla yükseltme yapmayınız. Yaklaşık 15 damla 1 ml, bir kapak 7 ml dir.

İçerik:
Sodyum karbonat, sodyum bikarbonat, borax. Bir litresi en az 8800 dkh sağlar.

Uyarılar:
Sadece hayvan sağlığında kullanılır. İçilmez. Çocuklardan uzak tutunuz. Göze veya cilde temas ettiğinde bol su ile yıkayınız. Serin yerde saklayınız. Dondurmayınız. Son kullanma tarihi üretiminden itibaren iki yıldır.

125ml ve 500ml ölçülerinde alüminyum folyolu mühürlü ve kapaklı plastik şişelerde satışa sunulmaktadır.
DetailBlock
  • 99₺ ve üzeri

    Kargo Ücretsiz!

  • Kredi Kartına

    9 Taksit

  • %100

    Orijinal Ürün

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR